Udgivet i

Lær at hækle rækker, hvor vende-luftmaskerne udgør den første maske

Lær at hækle rækker, hvor vende luftmaskerne udgør den første maske

Rigtig mange af opskrifterne her på Eponas er konstrueret på den måde, at “vende-luftmaskerne” udgør den første maske på rækken. Når jeg sætter vende-luftmaskerne i citations tegn, er det fordi de, på den måde, ikke kun er til at vende med, men rent faktisk også tæller for den første maske på rækken.

Jeg vælger ofte den metode, da jeg ganske enkelt synes den giver de pæneste og mest lige kanter. Ingen grimme buler fra vendemaskerne.

Det skal lige tilføjes, at det altid er angivet i opskrifterne, om det er denne metode, der skal anvendes.

Er du usikker på, hvordan man hækler med at vende-luftmaskerne udgør den første maske på rækken, så se med i min guide herunder.

Se også: Alle mine hækleguides finder du her

Lær at hækle rækker, hvor vende-luftmaskerne udgør den første maske

Start med din opslagsrække

Metoden giver ofte mest mening til halvstang- eller stangmasker. Mit eksempel er vist med stangmasker, hvor man som regel starter i 4. lm fra nålen.

Når man starter i 4. lm fra nålen, er der 3 lm, der ikke er hæklet i først på rækken. Marker den øverste af de 3 første luftmasker, for det er her den sidste maske på næste række skal hækles

Forsæt med at hækle stangamasker rækken ud, og vend

Hækl de 2 eller 3 “vende-luftmasker”, der er angivet i opskriften.

Jeg anvender ofte kun 2 luftmasker når jeg hækler stangmasker, da jeg synes det giver det pæneste og tætteste resultat. Men der må man prøve sig frem, for at se hvad der fungerer bedst for en selv.

Markér den øverste af luftmaskerne

Fordi “vende-luftmaskerne” skal udgøre/tælle for den første maske, hækles der IKKE i den første maske. Den første rigtige stangmaske skal derfor hækles i maske nummer 2.

Forsæt med 1 stangmaske i hver maske hele rækken hen.

Hvis ikke man hækler med at luftmaskerne udgør én maske, ville man slutte her. Men det er den grimme bule forneden, hvor markøren sidder, jeg rigtig gerne vil undgå. – Derfor hækles sidste maske i 3. lm fra rækken før, hvor markøren sidder.

Sidste stangmaske hækles i 3. luftmaske fra rækken før, hvor markøren sidder

Sidste stangmaske er hæklet i 3. lm fra rækken før, – Et voila, ingen grimme buler!

Forsæt på denne måde, og få pænt lige kanter

Se også: Lær hvordan du måler din hæklefasthed